Καινοτόμα, πρωτοποριακή σκέψη και εστίαση στο μέλλον.
Η Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC) είναι ο μεγαλύτερος όμιλος αυτοκινήτων στην Κίνα και η δύναμη πίσω από τη μάρκα MAXUS, με έτος ίδρυσης το 1958.
$122 δις.
ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
ΤΟ 2019
#52
ΣΤΟ FORTUNE 500
TO 2020
ΘΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ
ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
ΟΧΗΜΑΤΩΝ
22,7%
ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ
6,3 εκατ.
ΕΤΗΣΙΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
10η
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΚΙΝΕΖΙΚΗ
ΕΤΑΙΡΙΑ
Μια νέα παγκόσμια δύναμη ανέτειλε
Οι πολυετείς συνεργασίες της με τους ομίλους VW & GM με τις κοινοπραξίες SAIC/Volkswagen, SAIC/General-Motors, της πρόσφεραν τεχνογνωσία και πρόσβαση σε κορυφαίους προμηθευτές όπως η Bosch , η ZF και άλλοι, αλλά και τη δυνατότητα να θέσει ποιοτικούς ελέγχους σε όλα τα στάδια σχεδιασμού, κατασκευής, και εμπορίας των οχημάτων που παράγει.
Δύναμη
Οι εξαγωγές το 2019, έφτασαν τις 365.000 οχήματα, ενώ ταυτόχρονα η τεράστια αγορά της ηλεκτροκίνησης στην Κίνα, όπου υπήρχαν πολύ ισχυρά κρατικά κίνητρα για την προώθηση της τεχνολογίας, της επέτρεψε να παρουσιάσει και να δοκιμάσει αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα, με ιδιαίτερη επιτυχία στην κατηγορία των επαγγελματικών VAN και πωλήσεις άνω των 80.000 αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων ΜΑXUS.

Οι συνολικές πωλήσεις των New Energy Vehicles δηλαδή Battery-Electric Vehicles (BEVs), Plug-in Hybrid Electric Vehicles (PHEVs) και Fuel Cell Electric Vehicles για το 2019 του συνόλου των brands της SAIC, έφτασαν τα 185.000 οχημάτα.
Το μέλλον
Η SAIC έχει επενδύσει πάνω από 2 δισεκατομμύρια ευρώ στη μάρκα ΜΑXUS με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια, την καινοτομία και την εισαγωγή νέων προϊόντων στη γκάμα, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων EV που θέτουν ήδη πρότυπα για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Το Όραμά μας
Το όραμα της SAIC είναι να γίνει μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη εταιρεία, με καινοτομίες που να θέτουν τις βάσεις για πρωτοπορία στην αυτοκινητοβιομηχανία, προωθώντας ενεργά τα νέα ενεργειακά οχήματα.
Στόχευση και Πρωτοπορία
Η δύναμη της SAIC και ο λόγος της επιτυχημένης πορείας της ξεκινάει από την καθαρή στόχευση και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Οι νέες τεχνολογίες, όπως η ηλεκτροκίνηση, η έξυπνη συνδεσιμότητα, και οι νέες παγκόσμιες τάσεις όπως το sharing της δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσει συγκριτικά πλεονεκτήματα στην νέα εποχή.
ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ NEW ENERGY VEHICLES

H SAIC Motor έχει δημιουργήσει πλήρη γκάμα από αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα BEVs, υβριδικά PHEVs and οχήματα υδρογόνου με κυψέλες καυσίμου Fuel Cells FCEVs. Συνολικά έχει κατασκευάσει και λανσάρει πάνω από 50 διαφορετικές προτάσεις. Σε συνεργασία με την εταιρία Infineon παράγουν IGBT* της νέας γενιάς οχημάτων semiconductors, καθώς και η μακροχρόνια δυνατή σχέση και συνεργασία με τον κολοσσό των μπαταριών Li-Ion, CATL, για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων της εξασφαλίζουν πρωτοπορία και ανταγωνιστικότητα.

* IGBT : Insulated-gate bipolar transistor Στατικοί μεταγωγείς που περιλαμβάνουν κύκλωμα διακόπτη της ισχύος με μονωμένη πύλη διπολικών τρανζίστορ (IGBTs)

ΕΞΥΠΝΗ ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ (INTELLIGENT CONNECTIVITY)

Η SAIC έγινε επίσημο μέλος του  5G Automotive Association. Σύναψε  στρατηγικές συνεργασίες με την κρατική  China Mobile και την ιδιωτική Huawei για την ανάπτυξη έξυπνης κινητικότητας  5G-V2X τεχνολογίες. Σήμερα διαθέτει 5 κέντρα καινοτομίας που ερευνούν την Τεχνητή Νοημοσύνη  (AI) , την στατιστική ανάλυση πολλών δεδομένων (big data), το cloud computing,την κυβερνοασφάλεια  και την ανάπτυξη προγραμμάτων. Η κατασκευή βασικών υπολογιστικών μερών όπως αισθητήρες, microchips και συστήματα ελέγχου τους είναι βασικά μέρος της στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρίας.

ΚΟΙΝΗ ΧΡΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (SHARING)

Η ‘SAIC Mobility’, το τμήμα κινητικότητας της εταιρίας έχει επενδύσει πάνω από 38,5 εκατομμύρια ευρώ μαζί με την Alibaba και την CATL. Ενώ το τμήμα ‘SAIC Mobility Rental’, λειτουργεί σε 20 πόλεις της Κίνας εξυπηρετώντας πάνω από 20 εκ επιβάτες.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΜΒΕΛΕΙΑ

Η SAIC Motor έχει παρουσία σε πάνω από 60 χώρες. Την αντιπροσωπεύουν πάνω από 810 σημεία, στην Αγγλία, στην Ευρώπη, την Ταϊλάνδη, Ινδονησία, Χιλή, Μέση Ανατολή, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Ινδία, Αίγυπτο και τώρα στην Ελλάδα. Η SAIC Motor είναι ο πρωταθλητής των εξαγωγών για 5 συνεχή έτη.